lunes, 29 de octubre de 2012

Cultura lliure i Programari lliure. Creative Commons

CULTURA LLIURE  és moviment social que promou la elaboració i la difusió de la cultura amb uns principis més amplis que els habitualment proposats per les legislacions vigents actuals. Un exemple de cultura lliure n'és la Viquipèdia. 


"El PROGRAMARI LLIURE és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets." Definició extreta de la Viquipèdia. 


Imatge extreta de Wikimedia Commons


Edu3.cat

El capítol Programari lliure del programa Bit@bit que es troba a l'Edu3.cat



"Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de 

lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir 

treballs creatius." Definició extreta de la Viquipèdia.

Desprès d'una breu explicació podem dir que, Creative Commons (CC), és una autorització que fa l'autor de l'obra ( fotografia, informació, narració, vídeo, bloc..) perquè els demés la utilitzin i puguin fer-ne còpies. Un exemple, per poder agafar imatges legalment i amb el permís dels autors són: flickr ( no totes es poden agafar, s'ha de buscar)  o commons.wikimedia.org  . Un altre exemple, per baixar música de manera legal tenim: jamendo.com 

 jorgeandresem

No hay comentarios:

Publicar un comentario