miércoles, 10 de octubre de 2012

ANÀLISI D'UN BLOC


El professor de GTIC ens ha mostrat diversos blocs infantils. Desprès d'observar-los tots he decidit fer-ne un anàlisi sobre el bloc LA CUCA FERA. Aquest anàlisi el faré amb un seguit de preguntes, que són:



Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)? 


En aquest bloc educatiu trobem diverses imatges i vídeos sobre nens petits a l'escola, i gràcies aquestes podem veure les activitats que realitzen. 

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

Segons el llibre: Usos educatius dels blocs. Recursos, orientacions i experiències per a docentsaquest bloc forma part del grup de blocs de centre ja que integra textos informatius per pares. És a dir, aquest bloc és una interacció entre pares i professors, i en aquest penja'n les activitats educatives que realitzen els seus fills i així d'aquesta manera els pares poden observar-ho i alhora comentar-ho. 

Quí els publica?

Els professors de l'escola.

Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...

La estructura que utilitza el bloc és simple i això ajuda als pares a poder gaudir millor d'aquest recull d'informació. A dalt de tot, en el menú,  trobem diferents noms que són referits a les classes dels nens. Dins de cada classe hi han varies categories on trobem diversos comentaris sobre els pares o alhora també trobem les entrades realitzades pels mestres de forma ordenada segons la data del any realitzades. Alhora també té un apartat on s’actualitzen les últimes activitats, i un calendari.

Quina plataforma utilitzen?

Utilitzen XTECBlocs que pertany al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Com són les entrades?


Les entrades solen seguir sempre el mateix format, sempre tenen un títol i un text, i aquest sol anar acompanyat d'una imatge o vídeo. Normalment els textos sempre són amb un llenguatge entenedor i descriuen les activitats realitzades pels nens. 

Quines competències s’hi treballa?

En aquest cas ens trobem amb un bloc educatiu, per lo tant, ens mostra els aprenentatges dels més petits i la manera com es diverteixen i juguen. 


Hi ha comentaris?

El bloc presenta diversos comentaris realitzats pels pares, i en aquests expressa'n la seva opinió sobre els vídeos/ imatges i textos. Últim comentari que hi ha recentment n'és aquest: 

Ei, molt divertits aquests vídeos! Moltes gràcies per ensenyar-nos què fan aquestes petites formiguetes. A la Panera dels tresors, com no, en Marc amb el seu pom-pom i el raspall de dents! jajaja.
Hi ha un moment que la Xènia i en Marc es fan una mirada… es troben ben bé!  Cris (mare marc). 

A qui va dirigit?

Als pares dels alumnes de l'escola.

Hi ha blocroll?

La Cuca Fera sí que presenta un blocroll, ja que hi han diversos blocs recomentats per ells, algún exemple seria: 





EXTRETA DE GOOGLE










No hay comentarios:

Publicar un comentario