miércoles, 2 de enero de 2013

Recitació de Poesies

Al llarg del semestre, a l'assignatura de COED, hem recitat un per un poesies en veu alta. La finalitat principal de l'exercici era millorar la memorització, no obstant hem après més que això:

- El més important abans de recitar és que hi ha d'haver un ambient relaxat a classe, per això realitzàvem exercicis de respiració. Aquests consistien en tancar els ulls e inspirar i expirar profundament i lentament. Gràcies això aconseguíem un ambient de tranquil·litat i concentració que permetia que les persones que recitaven estiguessin menys nervioses. 

- Durant la recitació hi ha d'haver respecte envers als companys que reciten. Aquests han d'estar molt concentrats, i per això necessiten silenci.

- Els que recitaven, havien d'intentar captar l'atenció del públic. I la millor manera de captivar als companys era complint les 3V: velocitat, volum i vocalització. Tot i que la persona que recites estava nerviosa, havia d'intentar porta una bona velocitat, un volum adequat perquè a tothom li arribes el missatge, i una vocalització correcte per fer-se entendre. Al tractar-se d'una poesia, era molt important utilitzar una bona entonació.

- Cada vegada que un company/a acabava de recitar no s'aplaudia per tal de no perdre la concentració. És per això, que intentàvem mantenir el silenci i moure les mans d'un costat a un altre sense fer soroll.


Reflexió:  

Aquest exercici ha sigut molt útil per saber-nos comportar i respectar als companys quan reciten. A més, ens ha ensenyat tècniques de relaxació per un futur. Individualment, ha sigut un esforç de memorització que ens ajuda ha desenvolupar-nos i millorar el nostre nivell de memorització. Per últim, com la poesia triada era personal, ha sigut més fàcil de recitar ja que quan recitava, transmetia els sentiments que hem provocava la poesia. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario